Školski nosioci nagrade „Za odličan 5“

18.12.2019.

Na konkursu „Za odličan 5“ koje je raspisalo Ministarstvo prosvjete za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente, za učenike i nastavnike, nagrađena su 2 učenika i 2 nastavnika iz Srednje stručne škole iz Bara.

U konkurenciji srednjoškolaca nagrađeni učenici Srednje stručne škole iz Bara su Mirza Lukač, učenica I razreda obrazovnog profila Farmaceutski tehničar i Tijana Nikolić, takođe učenica I razreda obrazovnog profila Farmaceutski tehničar.

U kategoriji nastavnika srednjih škola, nagrade su dodjeljene Tanji Kragulj – profesorici hemije i Nataši Truš -profesorici veterinarske grupe predmeta.

Budžet Fonda za kvalitet i talente iz koga se dodjeljuju nagrade najboljim učenicima i nastavnicima bio je oko pola miliona eura, a nagrada je iznosila 1000 eura.

Selekciju je vršila komisija sastavljena od predstavnika Sindikata, nevladinog sektora, Zavoda za školstvo, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, Unije srednjoškolaca, Ministarstva prosvjete, škola, a na čelu Komisije bio je akademik prof. dr Ljubiša Stanković.

Fond za kvalitet i talente uspostavljen je posljednjom reformom obrazovanja kako bi se razvilo sistemsko nagrađivanje najboljih u prosvjeti, a prošle školske godine dodijeljene su prve nagrade.